środa, 6 kwietnia 2011
Ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną
Ciasteczka są idealnym polączeniem baardzo slodkiej czekolady z kwasną żurawiną.
-17 dag bialej czekolady
-1/2 kostki masla ( 100 gram)
-2 jajka
-1/2 szkl cukru
-szklanka mąki
-pól lyżeczki proszku do pieczenia
-1/3 lyżeczki soli
-150 gram żurawiny suszonej
W kąpieli wodnej roztopić maslo następnie dodać do niego czekoladę i mieszać aż sie roztopi.
W misce ubić na puszystą mase jajka z cukrem. Następnie dodać do masy jajecznej czekoladę z maslem.Wymieszać
Mąkę z proszkiem i solą przesiac i wmieszać delikatnie do masy jajeczno-czekoladowe. Na koniec dodać żurawinę.
Kwadratową foremkę o bokach 21*21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę i piec ok 30 min w 180 St.
Jak trochę przestygnie posypac obficie cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz