sobota, 31 lipca 2010

Gulasz z fasolką





Dla tych co lubią fasolkę szparagową

Przepis pochodzi z dodatku GW Wakacyjne Smaki " Turcja "

1 kg zielonej fasolki szparagowej ( ja dałam żółtą )
2 łyzki masła lub oliwy
50dag wołowiny lub jagnięciny pokrojonej w kostkę
1 cebula
2 pomidory
sól
Fasolki myjemy,większe dzielimy na pół. W rondlu rozgrzewamy masło wkładamy mięso i posiekana cebulę. Smażymy,mieszając tak długa,aż odparuje cały sok który puściło mięso.Dodajemy obrane i pokrojone pomidory,dusimy jeszcze 5 min.
Dodajemy fasolkę,solimy,wlewamy 1,5 szklanki wody.
Przykrywamy i dusimy ,aż mięso będzie miękkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz